
На початку XVIII століття при епосі Едо громадське харчування набуває популярності. Тоді чисельність населення міста в двоє перевищувала чисельність Парижа і більшість з городян були люди з провінції і неодружені чоловіки.
Величезна частина населення проживала в маленьких кімнатках, місця для приготування пиши у них не було. У зв’язку з цим стрімко розвивалося громадське харчування.
Найперший ресторан став справжнім проривом та відкриттям для світу в 1751 році.
Японці вважали своїм обов’язком робити якісну їжу.
Вперше буклети оцінки ресторанів з’явилися в Едо, Кіото і Осаці.
Основною рисою громадського харчування японців був звичай демонструвати муляжі головних страв з цінами на вході біля вітрини.
До їжі неодмінно подавали зелений чай, а чайові залишати було не прийнято. Часто можна було навіть побачити офіціанта, що бігає за європейцями, щоб повернути чайові.
Звичайно ж, зараз таке сприймається з легкою посмішкою.