
У першій частині статті ми почали знайомство з унікальними японськими стравами, які мають довгу історію, ставши традиційним уособленням країни висхідного сонця.
Тепер же ми продовжуємо знайомство далі.
Темпура – до складу страви входять креветки, риба, овочі (залежно від сезону), їх прожарюють в клярі. Їдять темпура з бульйоном з соєвого соусу. Блюдо з’явилося в Японії завдяки християнським місіонерам.
Сукіякі – «страва з котла», відоме під назвою сябу-сябу, приготування відбувається прямо на столі в каструлі. Маленькі шматочки яловичини, локшина, тофу і овочі. Легке, вишукане, чудове блюдо.
Сябу-сябу -тоненькі скибочки м’яса кидають в кип’ячену воду, завдяки цьому м’ясо позбавляється зайвого жиру і калорійність страви знижується. М’ясний бульйон приправляють цибулею, капустою і овочами.
Популярні Суші з самого початку мали зовсім інший вигляд. Колись рис і рибу досконально маринували потім залишали не менш ніж на рік, найчастіше, на три – до використання. Форма нинішніх суші належить самураям, вони цінували смак сирої риби. Тому завдяки їхньому смаку суші стали рисовим колобком з шматочком риби. Зазвичай, суші вмакують в соєвий соус і додають васабі. Ми постійно бачимо васабі на столі в індивідуальній ємності, в Японії ж його додають відразу в середину суші. Різноманітні види суші необхідно заїдати маринованим імбиром, щоб краще відчувати смаки.
Сашимі – подрібнене філе сирої риби різних видів, їдять з соєвим соусом. Найчастіше з сашимі підносять дайкон – редьку, для повного розкриття смаку риби.
Каррі по-японськи -неперевершена рисова страва, її їдять за допомогою ложок. Страва прийшла з Індії і позначалася як англійська. Пізніше японці переробили соус каррі під себе і на даний момент смак соусу значно змінився.
Якіторі – вважається улюбленою і найпопулярнішою закускою до спиртних напоїв. Маленькі шашлички до складу яких входить куряче м’ясо, овочі та гриби на бамбукових шпажках, приготовані на грилі.
Тонкацу – дуже популярна страва в японських кафе. Свинячу відбивну обсмажують у фритюрі, і подають з солодким соусом.
Як же не звернути увагу на популярний смаколик – рибу Фугу вона вважається їжею для екстрималів. Так як досить краплі отрути, наявного в печінці риби, щоб привести до цілковитого паралічу і смерті. Всі без винятку кухарі, які готують рибу фугу, мають дозвіл на її приготування. За давньою, японською традицією, якщо кухар, отруює клієнта, він повинен зробити собі харакірі.
Друге відома страва і мармурове м’ясо. Биків напоюють пивом і не дозволяють випускати з стійла, тому їх м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим. Ну і звичайно ж, вагасі – різні рисові десерти, бобові та десерт з агар-агар. Вагасі прикрасять будь-яке чаювання.