
Японські страви по-своєму різноманітні і унікальні. Їх можна поділити на кілька категорій: страви c рисом, локшиною і страви з риби і м’яса.
Рівень термообробки змінює вид від сирого м’яса і риби до продуктів, прожарених в клярі на великому вогні.
Японську локшину поділяють на види: рамен, удон і соба.
Рамен локшина, приготована на бульйоні, її завезли до Японії з Китаю. Найчастіше, використовують курячий бульйон, іноді готують на свинячому бульйоні. Також бульйон воліють на основі морепродуктів. Останнім часом стають поширеними рамен для вегетаріанців.
Для приготування локшини використовують пшеничне борошно і додають яйця.
Удон готують на пшеничному борошні, тільки без яєць. Приготування локшини триває довше локшини для рамен, але вона вважається більш ситної. Локшину удон можна вживати як окрему страву з добавкою соєвого соусу, або як суп.
Собу готують на основі гречаної муки іноді додають пшеничне. Популярна страва з давніх часів епохи Нари, тоді його подавали на чайних церемоніях. Собу зазвичай їдять холодної з добавками спецій і соєвим соусом. Зрідка собу додають в розпечений бульйон.
При поїданні локшини, в країні прицмокують, демонструючи і передаючи неймовірний смак цієї страви.
Кілька видів локшини можна спробувати і в нашому меню.