
Існує досить поширена думка що саке – японська горілка. Насправді це зовсім не так. Більш того, це навіть не вино, як вважають деякі! Це дуже міцне японське пиво. Фортеця, звичайно ж, дуже дивна для пива – 14 з половиною або навіть 20 обертів, але через унікальних нюансів приготування і процесу бродіння при створенні саке – його все ж зараховують до пива. І так, через те самого унікального процесу бродіння саке вважають слабоалкогольних напоєм.
Саке готується з рису і найчистішої джерельної води, як і пиво, воно витримує процес бродіння. Але, досить дивний. Імовірно саке в Японії було привезено з Китаю, де дуже популярним напоєм було вино з рису. В Японії саке пили тільки при імператорському палаці, але потім, згодом воно стало улюбленим напоєм і у японських селян. Складалося воно 2000 років тому досить дивним способом. Рис пережовували і спльовує, щоб посилити процес бродіння.
Звичайно ж, зараз ніхто так не робить. Використовують для цього спеціальний вид гриба – кодзі. Він підсилює смак і призводить до прискорення процесу бродіння. Саке слід тримати в холодильнику не більше двох місяців. Інакше воно буде поганим на смак. А відкривши його слід випити за день-два інакше процес окислення прийде в силу.
Випити смачні коктейлі як алкогольні, так і немає, а також випробувати ідеальні суші ви можете у нас в Фугу!