Традиції японського алкоголю. Частина 1: Саке

Існує досить поширена думка що саке – японська горілка. Насправді це зовсім не так. Більш того, це навіть не вино, як вважають деякі! Це дуже міцне японське пиво. Фортеця, звичайно ж, дуже дивна для пива – 14 з половиною або навіть 20 обертів, але через унікальних нюансів приготування і процесу бродіння при створенні саке – його все ж зараховують до пива. І так, через те самого унікального процесу бродіння саке вважають слабоалкогольних напоєм.

Саке готується з рису і найчистішої джерельної води, як і пиво, воно витримує процес бродіння. Але, досить дивний. Імовірно саке в Японії було привезено з Китаю, де дуже популярним напоєм було вино з рису. В Японії саке пили тільки при імператорському палаці, але потім, згодом воно стало улюбленим напоєм і у японських селян. Складалося воно 2000 років тому досить дивним способом. Рис пережовували і спльовує, щоб посилити процес бродіння.

Звичайно ж, зараз ніхто так не робить. Використовують для цього спеціальний вид гриба – кодзі. Він підсилює смак і призводить до прискорення процесу бродіння. Саке слід тримати в холодильнику не більше двох місяців. Інакше воно буде поганим на смак. А відкривши його слід випити за день-два інакше процес окислення прийде в силу.

Випити смачні коктейлі як алкогольні, так і немає, а також випробувати ідеальні суші ви можете у нас в Фугу!

Оберіть вашу зону доставки

Це дозволить значно скоротити час доставки вашого замовлення

Режим роботи доставки
з 10:00 до 21:00

Режим роботи доставки
з 10:00 до 20:00

Зареєструватись на подію

    ФИО (обязательно)

    Ваш e-mail (обязательно)

    Телефон (обязательно)

      ПІБ (обов'язково)

      Ваш e-mail (обов'язково)

      Телефон (обов'язково)

      Перенаправлення