Святкування Нового року в Японії. Часть 2: Хід Свята

Новий рік є найважливішим святом в Японії. Корінні жителі надають йому особливого значення. Більшість установ в святкові дні не працюють. Величезна кількість відпусток припадає саме на ці дні.

Урочиста частина зазвичай наповнена різними ритуалами.

Початок свята припадає на 29 грудня, а закінчується 3 січня.

Перед Новим роком найчастіше роблять прибирання в будинку, готують вишукані страви, відвідують храми і виставляють прикраса з соснових дерев біля входу в будинок. Таким чином в їх житлі не буде злих духів. Про все це ми докладніше писали вже в першій частині розповіді про Святкуванні Нового Року в Японії.

У країні висхідного сонця вірять, що людину обтяжують 108 шкідливих клопоту саме тому, коли настає Новий рік оголошують 108 ударів в дзвони. Так як в країні вважають, що бій проганяє всі турботи. Відвідуючи храм вперше в році, японці чують їх звучання.

Святковий стіл включає в себе страви, приготовані з кислих, сушених і солодких продуктів. Тому продукти можуть довго зберігається, навіть без холодильника. В Японії неможливо уявити свято без осеті, вони готуються з відварних водоростей. Також японці готують дивовижний пиріг з риби, бататового пюре з каштанами та чорною соєю. Не обійтися без святкової страви під назвою моті – це клейкі, рисові кругляшки. Моті символізують багатство і великий урожай. Коли торжество закінчується їх з’їдають. Є традиція, за якою кожен член сім’ї повинен з’їсти стільки, скільки йому виповнилося років в цьому році.

Оберіть вашу зону доставки

Це дозволить значно скоротити час доставки вашого замовлення

Режим роботи доставки
з 10:00 до 20:00

Режим роботи доставки
з 10:00 до 20:00

Зареєструватись на подію

    ФИО (обязательно)

    Ваш e-mail (обязательно)

    Телефон (обязательно)

      ПІБ (обов'язково)

      Ваш e-mail (обов'язково)

      Телефон (обов'язково)

      Перенаправлення