Особливості національних страв Японії. Частина 1

Натто («боби, що зберігаються») – традиційна японська їжа, вироблена з зброджених соєвих бобів.

Натто вважався “низькою” їжею, що пояснює майже повну відсутність згадок про нього до XV ст. Перша згадка про натто в літературі відноситься до XI століття.

Сучасна популярність натто розпочалася з підйомом нової столиці Едо (Токіо) у XVII столітті. Спочатку натто почали додавати в місосиру, а потім їсти з соєвим соусом.

Щорічно Японія споживає близько 263 тисяч тон натто. До поширення хліба Японії натто був компонентом типового сніданку.

Має специфічний запах і солодко-солоний смак з гіркуватістю, а також липкою, тягучою консистенцією, схожий на французькі блакитні сири.
Натто їдять у сирому вигляді, зазвичай із рисом. Найчастіше його змішують із зеленою цибулею, гірчицею, сирим яйцем та/або соєвим соусом, які вкладають в упаковку при виробництві. Натто може додаватися в роли, супи, тости, салати, окономіяки, спагетті та інші страви. Існує також морозиво з натто.

Але треба розуміти, що не всі японці люблять натто.

Оберіть вашу зону доставки

Це дозволить значно скоротити час доставки вашого замовлення

Режим роботи доставки
з 10:00 до 20:00

Режим роботи доставки
з 10:00 до 20:00

Зареєструватись на подію

    ФИО (обязательно)

    Ваш e-mail (обязательно)

    Телефон (обязательно)

      ПІБ (обов'язково)

      Ваш e-mail (обов'язково)

      Телефон (обов'язково)

      Перенаправлення